הקציצות של צ'יצ'ו מגיעות לשרונה מרקט


עזיזה, מסעודה וסולטנה הפכו כבר מזמן משמות של נשים לשמות של סנדוויצ'ים מרוקאים מושחתים ב"צ'יצ'ו", בר האוכל המרוקאי מהעיר התחתית בחיפה. רגע לפני החורף, "צ'יצ'ו" מגיע לשרונה מרקט ופותח דוכן עם מנות הדגל המיתולוגיות. הבעלים, ליאל וביאטריס דיין, פתחו את "צ'יצ'ו" בחיפה לפני ארבע שנים על מנת לשחזר את הכריך הייחודי שסבתא של ליאל (אמה של ביאטריס) נהגה להכין לו ולמשפחה בכל יום שישי בצהריים.

 

לדברי ליאל מזרחי: "כשהייתי ילד הייתי ממתין כל השבוע לסנדוויץ' של יום שישי בצהריים. הייתי חוזר מבית הספר והיו מחכים לי ריחות הבישולים של סבתא עם מגוון סירים על הכיריים. סבתא רותי הייתה מרוקנת חצי חלה טרייה, מכניסה בנדיבות מטבוחה ואריסה, וממלאת את ה"כיס" בקציצות חמות. הריח והטעם מלווים אותי עד היום. פתחתי את צ'יצ'ו (כינוי חיבה שנתנה לי סבתא רותי עוד בהיותי קטן) במטרה להחזיר את הזיכרון, הטעמים והריחות לעידן בו FAST FOOD תופס יותר ויותר מקום בארץ, ולאפשר גם ל'ילדים גדולים' ליהנות מהכריך המדהים הזה. ב'צ'יצ'ו' הצלחתי להביא לרחוב את הטעם הביתי עטוף בתוך כריך שמוגש במהירות הבזק, בתוך לחם חם שעשוי בעבודת-יד. כל ביס מעביר לסועדים חוויה רגשית (על כך יעידו לקוחותיי) וזו בדיוק המטרה שלי. 'טעים' זה לא מספיק טוב מבחינתי; אני רוצה שהטעם יגע ברגשות ויעורר זיכרון, וזה מה שאני עושה ב'צ'יצ'ו' ".

 

התפריט של "צ'יצ'ו" מאפשר בחירה בין ארבעה סוגי קציצות בשריות: בקר, כבש, עוף או דגים. כל הכריכים מוגשים בלחם אשר עשוי בעבודת-יד לצד סלטים מרוקאיים מסורתיים.

הדוכן מתפרס על פני 18 מ"ר ומכיל 8 מקומות ישיבה מסביב לבר ועוד 16 מקומות ישיבה בצמוד לו. 

 

בין הכריכים הבולטים בתפריט  (L45/M38 ש"ח):

כריך עזיזה- קציצות בקר, טחינה, מטבוחה, ממרח לימון כבוש, מלפפון חמוץ, פטרוזיליה קצוצה

כריך מסעודה- קציצות כבש, טחינה, מטבוחה, חציל קלוי, עגבנייה, מלפפון חמוץ

כריך סולטנה- קציצות דגים, מטבוחה, ממרח לימון כבוש, אריסה, עגבנייה, פטרוזיליה קצוצה

לביבת ירק/סלק (טבעוני)- טחינה, אריסה, חציל קלוי, ממרח לימון כבוש, מטבוחה, פטרוזיליה קצוצה, עגבנייה, מלפפון חמוץ

 

כל המנות מוגשות עם משקה גזוז ללא הגבלה ולצד סלט חסה עם זיעלה ורוטב הבית.
צ'יצ'ו קלמן מגן 3, שרונה מרקט, שרונה מרקט, תל אביב 1-700-50-25-45

המתכונים הכי נצפים